PDA

View Full Version : im having a rev problem can sombody help me out?



LSboi
07-07-2008, 01:30 AM
aight i have a 91 teg ls b18a1 i just replaced the clutch and tranny i havent ran the car hardley since i lost my lisence in january and its just developed somthing wierd with the way it revs it idles kinda rough but the problem is when i go to rev it up if i rev it fast its fine and fairly smooth but if i slowly rev it its like i have a launch control or just a wierd skip but it dosent stop from going up in the rpms it does it from 1,000 rpms to like 3,000 after that it seems ok i looked at the ecu flashing code and its 1 long blink with 4 fast blinks code 14 i looked it up and it says its the IDLE AIR CONTROL VALVE but ive been told that the IACV should just be for controling the idle but the person that told me that is kind of a moron but i was wondering has anyone ever heard of one doing this or had this problem???:???: and did the IACV fix it?

.:Stirfry:.
07-07-2008, 01:01 PM
yep juss clean out you iacv w/ some carb choke cleaner..

LSboi
07-07-2008, 05:01 PM
aight ill try it thnx man!:goodjob:

WalkS
07-08-2008, 09:46 AM
yep i had the same problem on my 1st gen Integra. I cleaned out the IVAC with choke cleaner, and the car idled smooth :goodjob:

Mik2006
07-09-2008, 11:09 PM
yeah i had a problem with that to but mines it reved from 1.5k to 3k turned out to be that the screw in the fitv was lose. i cleaned it with the carb cleaner and screwed the screw back in.

LSboi
07-10-2008, 05:04 PM
ok ill give that a try to lol!